MAATJESPROJECT

Wat houdt het Maatjesproject in?

Heb je behoefte aan contact? Iemand die naar je luistert? Samen leuke dingen doen? Of iemand die helpt bij wat praktische zaken?

Meld je dan aan voor een studentenmaatje!

• Er komt een student (je maatje) thuis op bezoek.
  • Samen leuke dingen doen en/of werken aan persoonlijke doelen.
  • Er wordt zelf bepaalt wat er wel en niet besproken wordt.
  • De duur van de begeleiding ligt aan je eigen behoefte.
  • Geheel kosteloos.

In het maatjesproject gaan studenten Toegepaste Psychologie en Maatschappelijk werk en dienstverlening en vrijwilligers aan de slag met mensen die aangeven dat zij de situatie waarin zij zitten niet meer kunnen overzien. Deze mensen worden doorverwezen door het participatiecentrum van stadsdeel zuid, de voedselbank zuid of andere instellingen binnen stadsdeel zuid. Het gaat om verschillende problemen;  financiën, communicatie met instellingen of problemen met het op orde brengen van hun papieren.

Aan de hand van een intakegesprek wordt door de maatjes een actieplan opgezet waaraan gezamenlijk gewerkt gaat worden. Het maatje is er ter ondersteuning en denkt mee waar nodig.

Ervaring  van een deelnemer:

“ Ik zat vaak alleen thuis, mijn wekelijkse uitje bestond uit een bezoek aan de voedselbank om mijn pakket op te halen. Daar kreeg ik te horen dat ik via Stichting SINA een maatje kon krijgen. Na lang twijfelen besloot ik toch contact op te nemen. Binnen een week kwam mijn maatje bij me thuis en het klikte gelijk. Ik vond het prettig dat ik mijn problemen kon delen en dat we samen opzoek gingen naar oplossingen. Ook gingen we soms naar buiten om te wandelen, dat was erg prettig. Inmiddels is er op vele vlakken vooruitging  in mijn leven. Ik heb zelfs weer contact met mijn zoon, die ik al jaren niet meer gesproken had. Het maatjesproject heeft mij meer gebracht dat ik van te voren kon denken, het heeft mij uit isolement gehaald. Ik heb laatst zelf contact opgenomen met mijn klantmanager omdat ik graag in de toekomst weer aan het werk zou willen en denk dat ik hier weer klaar voor ben.”

Aanmelden of meer informatie? Neem contact op met Anke van Kruistum:
anke@stichtingsina.nl