MAATJESPROJECT

Wat houdt het Maatjesproject in?

In het maatjesproject gaan studenten en vrijwilligers namens de stichting aan de slag met mensen die aangeven dat zij de situatie waarin zij zitten niet meer kunnen overzien. Deze mensen worden doorverwezen door het participatiecentrum van stadsdeel zuid, de voedselbank zuid of andere instellingen binnen stadsdeel zuid. Het gaat om verschillende problemen;  financiën, communicatie met instellingen of problemen met het op orde brengen van hun papieren.

Aan de hand van een intakegesprek wordt door de maatjes een actieplan opgezet waaraan gezamenlijk gewerkt gaat worden. Het maatje is er ter ondersteuning en denkt mee waar nodig.

Afgelopen jaar is gebleken dat deze aanpak uiterst effectief is en zijn er veel mensen geholpen.

Maatje worden

Lijkt het jou wat om maatje te worden en heb jij twee tot vier uur per week de tijd om iemand te ondersteunen? Twijfel dan niet en neem contact op met:

Jurre van de Kamp
jurre@stichtingsina.nl