TRAINING TALENT EN TOEKOMST

Wat houdt de training Talent en Toekomst in?

Wat is Training Talent & Toekomst?

Training Talent & Toekomst is een intensieve training voor mannen en vrouwen uit Amsterdam Zuid met een bijstandsuitkering, die klaar zijn voor het zetten van een stap richting participatie. In de training werken we aan alle vaardigheden die de deelnemers nodigen hebben om succesvol mee te doen.

De training bestaat uit twee dagdelen training in groepsverband, twee dagdelen sport in groepsverband, en om de week 45 minuten individuele coaching. Deze combinatie vergroot zowel de mentale als fysieke weerbaarheid en zet de deelnemers in hun kracht. De groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers.

Voor wie?

De training is speciaal mannen en vrouwen die klaar zijn om een stap te zetten. Hierbij valt te denken aan een stap richting betaald werk, een stage of vrijwilligerswerk. Maar ook stappen maken in de persoonlijke ontwikkeling, het trainen van assertiviteit en het ontwikkelen van (meer) zelfvertrouwen. Het doel van de training is voor iedere deelnemer anders en persoonlijk. Echter de focus van de training ligt bij de toekomst. Niet terug kijken naar wat is geweest, maar met een positieve blik de toekomst tegemoet.

Wat doen we?

De training behandeld 3 thema’s: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Aan de hand van tal van opdrachten onderzoeken we deze vragen.
We gaan onder andere:

Talenten en kwaliteiten (her)ontdekken. Leren jezelf te presenteren. Werken aan een CV. Het bespreken van alle vaardigheden die nodig zijn om succesvol te worden. Leren omgaan met tegenslag en het ontwikkelen van een positieve blik. Het oefenen van (sollicitatie)gesprekken. Onderzoeken van drijfveren en belemmeringen.

En na de training?

Na het afronden van de training zijn er verschillende opties. Deelnemers kunnen doorstromen naar betaald werk, vrijwilligerswerk, stage of een andere vorm van participatie.

Ervaring van een deelneemster:

“ Ik vond het begin van de training heel erg spannend want je komt in een groep met mensen die je niet kent. Maar aan het einde van de training waren we goed bevriend, en vond ik het jammer dat de training voorbij was. We hebben heel veel verschillende oefeningen gedaan, het leukst vond ik het kwaliteitenspel en de complimentendouche. Ik ben mezelf eigenlijk heel anders gaan, op een veel positievere manier!

Toen ik op een middag over de Albert Cuyp liep kwam ik langs een sigarenboer. Op de deur hing een briefje: “wij zoeken personeel”. Ik voelde me heel zelfverzekerd en ben gewoon naar binnen gestapt. “Jullie zijn op zoek naar personeel, ik ben op zoek naar werk! Hier ben ik!” zei ik vol overtuiging tegen de dame achter de kassa. We hebben diezelfde middag een heel leuk gesprek gehad en de volgende dag kon ik al beginnen met werken.

Door de training ben ik veel zelfverzekerder geworden. Ook heb ik een mooi cv gemaakt, en dit kwam goed van pas bij de sigarenboer. Ik zou tegen alle vrouwen die wel een steuntje kunnen gebruiken willen zeggen; “Ga deze training volgen, want je voelt je echt een ander, positiever mens!”

Meer weten of aanmelden?

Voor meer informatie over de training, of aanmelden kan je contact opnemen met:

Mariska van Rijn
mariska@stichtingsina.nl