ZWEMLES KRIJGEN

Zwemlessen via Stichting Samen is niet alleen

Kinderen in armoede blijken steeds vaker zonder zwemdiploma’s van de basisschool af te gaan. Het schoolzwemmen wordt minder vaak aangeboden en de kosten van de zwemlessen zijn in de gemeente Amsterdam hoog.

Stichting Samen is niet vindt dat elk kind in groep 8 minimaal zijn A en B diploma moet bezitten en wil dit graag vergoeden voor kinderen in Amsterdam met een stadspas. Maar ook kinderen die tussen wal en schip vallen en aantoonbaar in armoede leven komen in aanmerking voor onze vergoeding.

Wanneer kan je gebruik maken van de zwemlesregeling van Stichting Samen is niet alleen?
  • Kinderen die in groep 7 of 8 zitten en geen diploma hebben waar schoolzwemmen gegeven wordt
  • Kinderen vanaf groep 6 waarbij geen schoolzwemmen gegeven wordt
  • Kinderen met een stadspas (of aantoonbaar opgroeien in armoede)
  • Kinderen die het Jeugdsportfonds gebruiken voor een andere sport (indien dit niet het geval is, eerst JSF aanvragen, wij vullen het ontbrekende aan)