SPAARMAATJE

Wat houdt het project Spaarmaatje in?

Zit u aan het einde van het schuldsaneringtraject en bent u klaar om weer op eigen benen te gaan staan maar u weet niet hoe? Meldt u dan aan voor spaarmaatje!

In een traject van 6-12 maanden helpen we u weer uw financiële zaken op orde te stellen, helpen we bij vragen rondom de administratie, leren we u hoe u voorzieningen kunt aanvragen, gaan we langs bij een sociaal raadslid en nog veel meer.

Ervaring van een deelnemer:

“Na bijna 3 jaar in het traject van de schuldsanering gezeten te hebben, kwam het einde in zicht. Het idee dat het afgelopen was maakte me enerzijds blij, maar aan de andere kant ook erg angstig. 3 jaar lang heb ik niet hoeven nadenken over mijn financiën, kreeg ik elke week een bedrag op mijn rekening en daar moest ik het mee doen. Heel vervelend, maar ook heel veilig, want de kans dat het wee mis zou aan was nihil. Toen ik vanuit de maatschappelijke dienstverlening het aanbod kreeg om via Stichting SINA een spaarmaatje te krijgen heb ik gelijk gebeld. Er kwam iemand langs, op de koffie om te praten over de hele situatie. Hoe het gekomen is, wat er afgelopen paar jaar gebeurd is en waar ik bang voor ben. Het was heel prettig, vooral omdat het thuis was. Het half jaar erna is er elke week iemand bij me thuis geweest, ik kon altijd bellen als ik brieven binnen kreeg waarvan ik niet wist wat ik ermee moest doen. Dat ik niet in de schulden wilde komen was wel duidelijk, maar dat er ruimte was om zelfs te sparen, dat wist ik niet.

Inmiddels heb ik mijn budgetbeheer opgezegd en heb ik zelf de controle over mijn financiën. Het gaat goed, ik vind het nog steeds bij vlagen wel spannend, maar het gaat al bijna een jaar goed. Dankzij spaarmaatje heb ik weer het vertrouwen dat ik het zelf kan. En als ik twijfel of ik kom er niet uit, dan mag ik nog steeds bellen! “

Aanmelden of meer informatie? Neem contact op met Sophie Kruls:

sophie@stichtingsina.nl