Maatjes

Er zijn in Amsterdam veel mensen die om diverse redenen gebaat zijn bij hulp aan huis. Door middel van twee maatjesprojecten bieden wij deze hulp. Heb je behoefte aan contact? Iemand die naar je luistert? Samen leuke dingen doen? Of iemand die helpt bij wat praktische zaken? Meld je hieronder aan voor een van onze maatjesprojecten.

Digimaat (stadsbreed)

Digimaat is een project waarbij we Social Work studenten koppelen aan Amsterdammers die hun digitale vaardigheden willen vergroten en hier ondersteuning bij kunnen gebruiken. Dit gaat vooral om de basis onder de knie krijgen en zelfredzamer te worden. Dit project is voor mensen die door lichamelijke en/of psychische redenen aan huis zijn gebonden. Eén keer in de week komt de student thuis langs om computerhulp te bieden. Dit voor een periode van een aantal maanden. Dit is voor zowel de deelnemer als de student een leerproces.

Zorgmaat (alleen in Stadsdeel Zuid)

Soms komen we bewoners tegen die o.a. vanwege schaamte, vraagverlegenheid, of het mijden van zorg extra ondersteuning nodig hebben bij het organiseren van de juiste hulp. Juist dan kan een Zorgmaat het verschil maken. Een Zorgmaat is een student van de opleiding Verpleegkunde of Social Work die wordt gekoppeld aan een bewoner uit stadsdeel Zuid die behoefte heeft aan ondersteuning op fysiek en/of sociaal-emotioneel gebied.