Projecten

Met welke projecten houdt SINA zich mee bezig?

Het project waar het allemaal mee begon, is Studentmaat. Vanuit de Voedselbank bleek dat veel mensen behoefte hebben aan hulp op maat. Door studenten Social Work of Toegepaste Psychologie van diverse opleidingsinstellingen te koppelen aan kwetsbare Amsterdammers uit Stadsdeel Zuid ontstaat er een hulptraject voor de duur van minimaal 10 weken en maximaal één schooljaar. In sommige gevallen blijven de studenten zich inzetten als maatje en zetten ze hulp voort. Wij werken hierbij puur uit de vraag en behoefte van de cliënt. Doel van dit project is om de cliënten het zelfvertrouwen terug te geven waardoor zij beter kunnen functioneren in de participatiemaatschappij.

Vanuit het maatjesproject en door het werk bij de voedselbank werd het duidelijk dat kinderen de dupe zijn van armoede in een gezin. Kinderen die opgroeien in armoede krijgen niet de aandacht die zij verdienen. Sponsormaat is opgezet om kinderen die opgroeien in armoede de kans te geven deel te nemen aan buitenschoolse activiteiten. Hierbij kijken wij naar hun kwaliteiten en hun eigen wensen. Het financiële gedeelte van de activiteiten worden overgenomen door sponsors (particulieren of bedrijven), het liefste uit hun eigen stadsdeel.

Het succes van Studentmaat heeft geleid tot nog 2 maatjesprojecten. Bij Digimaat worden studenten gekoppeld aan ouderen die niet of weinig digitaal vaardig zijn. Samen stellen zij persoonlijke leerdoelen op en werken vervolgens in een tijdsbestek van ongeveer 4 maanden aan een verbetering van hun digitale vaardigheden. De deelnemer krijgt thuis 1 a 2 uur per week 1-op-1 begeleiding van zijn of haar maatje. Bij Zorgmaat wordt een student van de opleiding Verpleegkunde of Social Work gekoppeld aan een bewoner uit stadsdeel zuid die behoefte heeft aan meer gezelschap en ondersteuning op zowel fysiek als sociaal-emotioneel gebied. De student helpt bij praktische vragen, biedt ondersteuning bij dagelijkse en noodzakelijke activiteiten en coördineert eventuele verdere hulp.

Bij al onze projecten geldt dat wij zorg op maat bieden, op basis van vertrouwen!