Spaarmaat

Wat houdt het project Spaarmaat in?

Zit u in de schuldsanering of heeft u uw schuldsanering afgerond? Dan ondersteunen wij u graag met het project Spaarmaatje.

Wij verzorgen persoonlijke begeleiding aan huis in de vorm van een Spaarmaatje. Dit Spaarmaatje is iemand die u wekelijks helpt met vooral geldzaken. Het maatje helpt u bij vragen over brieven en uw administratie. Ook kan hij helpen met bellen naar instanties en bij het aanvragen van voorzieningen.

Het Spaarmaatje helpt u 6 tot 12 maanden om weer controle te krijgen over uw financiële zaken.

Ervaring van een deelnemer:

“Na bijna 3 jaar in het traject van de schuldsanering gezeten te hebben, kwam het einde in zicht. Het idee dat het afgelopen was maakte me enerzijds blij, maar aan de andere kant ook erg angstig. 3 jaar lang heb ik niet hoeven nadenken over mijn financiën, kreeg ik elke week een bedrag op mijn rekening en daar moest ik het mee doen. Heel vervelend, maar ook heel veilig, want de kans dat het wee mis zou aan was nihil. Toen ik vanuit de maatschappelijke dienstverlening het aanbod kreeg om via Stichting SINA een spaarmaatje te krijgen heb ik gelijk gebeld. Er kwam iemand langs, op de koffie om te praten over de hele situatie. Hoe het gekomen is, wat er afgelopen paar jaar gebeurd is en waar ik bang voor ben. Het was heel prettig, vooral omdat het thuis was. Het half jaar erna is er elke week iemand bij me thuis geweest, ik kon altijd bellen als ik brieven binnen kreeg waarvan ik niet wist wat ik ermee moest doen. Dat ik niet in de schulden wilde komen was wel duidelijk, maar dat er ruimte was om zelfs te sparen, dat wist ik niet.

Inmiddels heb ik mijn budgetbeheer opgezegd en heb ik zelf de controle over mijn financiën. Het gaat goed, ik vind het nog steeds bij vlagen wel spannend, maar het gaat al bijna een jaar goed. Dankzij spaarmaatje heb ik weer het vertrouwen dat ik het zelf kan. En als ik twijfel of ik kom er niet uit, dan mag ik nog steeds bellen! “

Wilt u een gratis Spaarmaatje of heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met Sophie Kruls.

U kunt Sophie bellen of Whatsappen op 0624712394 of een mail sturen naar sophie@stichtingsina.nl. Zij neemt dan contact met u op om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek.

Medewerkers
Sophie Kruls