Sportmaat

Wat houdt het project Sportmaat in?

Door de ervaring die is opgedaan bij het maatjesproject en het werk bij de voedselbank kwamen we tot het besef dat kinderen de dupe zijn van armoede. Hier is het project sportmaatje uit ontstaan. Gevolgen van armoede voor kinderen lopen uiteen van emotionele verwaarlozing tot sociaal isolement. Door alle stress van schulden, geweld en schaamte kunnen ouders hun kinderen niet de aandacht geven die ze verdienen.

Voor deze kinderen is deelname aan activiteiten bij sportverenigingen of muziekscholen niet mogelijk en zij kunnen hun verjaardag niet vieren wegens geldgebrek. Dit heeft tot gevolg dat zij belemmerd worden in hun ontwikkeling. De stichting gaat zich voor hen inzetten door deze, voor veel kinderen vanzelfsprekende, dingen weer mogelijk te maken. Dit gaan wij doen door in de wijk, op locatie, tijdens evenementen en in de risicostadsdelen aanwezig te zijn. We gaan kinderen direct doorverwijzen naar de verschillende regelingen die er zijn en we helpen met de aanmelding bij de club.

Hoe werkt het?

Kinderen die al weten waar ze willen sporten kunnen zich direct aanmelden op onze website. Wij maken de aanvraag in orde door de aanmelding te doen bij het Jeugdfonds Sport. Wij zullen als intermediair optreden en zorgen dat de ouders op de hoogte worden gesteld van de goedkeuring of afwijzing van het Jeugdfonds Sport.

Bij sommige clubs kunnen kinderen zich direct aanmelden met de Stadspas, ze kunnen dan direct beginnen en de afhandeling vindt plaats tussen de club en de Stadspas. Er kan gebruik worden gemaakt van één regeling. Er kan wel naast het sporten worden gezwommen voor het diploma A, B en/of C. Er zijn afspraken gemaakt met een aantal zwembaden in Amsterdam die meedoen met de regeling. Indien het zwembad er niet tussen staat, kan er geen vergoeding worden uitgegeven. De deelnemende zwembaden zijn te zien via de zwemlink op de homepagina.

Sponsor worden

Het komt soms voor dat wij, ondanks onze samenwerkingspartners, toch niet genoeg  financiën hebben om de volledige contributie te betalen of dat er geen geld overblijft voor attributen en/of kleding. Hiervoor maken wij dankbaar gebruik van sponsoren die ons steunen om voor alle kinderen gelijke sportkansen te creëren. Wilt u hieraan bijdragen? U kunt zich aanmelden via dit formulier.

Maaike Neys
maaike@stichtingsina.nl

 

Medewerkers