Stages

Voor onze maatjesprojecten zijn wij regelmatig op zoek naar studenten die -gerelateerd aan hun opleiding- bij ons praktijkervaring op kunnen doen. Je kunt bij ons stage lopen en vanuit die rol maatje worden van een aantal van onze deelnemers. Wij zoeken gemotiveerde studenten die geduldig, enthousiast, zelfstandig en sociaal zijn, én die het leuk vinden om iets voor een ander te doen en om mensen in andere leefomstandigheden te ontmoeten. Gedurende je stage bij SINA word je inhoudelijk getraind door de projectleider door middel van intervisie, trainingen en inhoudelijke opdrachten voor thuis. Daarnaast is er elke week inloopspreekuur, daar kunnen de studenten altijd terecht voor vragen.

Wij zijn een jonge, frisse stichting met een no nonsense cultuur, we zitten midden in de Pijp en delen ons kantoor met de Voedselmarkt Zuid. Stichting SINA is een erkend leerbedrijf.

In het kort hieronder de maatjesprojecten waarnaar je je sollicitatie kunt sturen.

Digimaat

Digimaat

Als Digimaat ondersteun je Amsterdammers bij het leren van digitale vaardigheden. Je wordt als student Social Work gedurende een schooljaar gekoppeld aan een vast aantal deelnemers die je wekelijks aan huis begeleidt. Deze mensen beschikken over een beperkt netwerk, voelen zich geïsoleerd en/of hebben een afstand tot de participatiemaatschappij als gevolg van langdurige armoede, financiële problemen of sociaal- emotionele problemen.

De studenten zullen door middel van een coachingstraject op maat de deelnemers wekelijks ondersteunen bij het aanpakken van hun problemen en hulpvraag. De deelnemers weten weinig tot niets van de digitale wereld waardoor je op korte termijn al grote successen behaalt. Daarnaast heb je een signalerende rol en kijk je waar er nog meer hulp nodig is. Je krijgt veel vrijheid en ruimte om jezelf te ontwikkelen.

Doel van dit project is de deelnemers:

  • zelfredzamer te maken d.m.v. digitale kennis over te brengen
  • weer deel uit te laten maken van de participatiemaatschappij

De instroomperiode voor nieuwe studenten is in september en februari.

Interesse? Druk op de knop "Ik wil een maatje worden (stage)" onder- of bovenaan deze pagina.
Vragen? Neem contact op met Solveig van Rozendaal, solveig@stichtingsina.nl

Zorgmaat

Deze 82-jarige vrouw had als grote wens om nog eens naar Texel te gaan in haar leven. Deze wens is dankzij haar zorgmaatje in vervulling gegaan.

Als zorgmaatje word je gekoppeld aan bewoners uit Amsterdam Zuid. Dit zijn bewoners die door lichamelijke en/of psychische klachten extra ondersteuning kunnen gebruiken op fysiek en/of sociaal-emotioneel gebied. Je krijgt een vast aantal bewoners waar je gedurende je stage periode wekelijks langs gaat. Globaal gezien, werk je in de eerste periode aan een vertrouwensband en probeer je de hulpvraag/doelen van de bewoner in kaart te brengen en te verwerken in een zorgleefplan. Daarna ga je met de bewoner aan de slag. Je zet o.a. coachings- en gespreksvaardigheden in. Ook het multidisciplinair werken in de wijk en het coördineren en uitzetten van de juiste (reguliere) zorg en welzijn is onderdeel van je stage. Hierbij krijg je natuurlijk hulp van je begeleiders door middel van casuïstiek bespreking, intervisie en trainingen.

Doel van dit project is de deelnemers:

  • hun eigenwaarde weer terug te geven
  • zelfredzamer te maken
  • weer deel uit te laten maken van de participatiemaatschappij

Wij zoeken voor Zorgmaat studenten van de opleidingen Verpleegkunde of Social Work. De instroomperiode voor nieuwe studenten is in september en februari.

De instroomperiode voor nieuwe studenten ligt tussen augustus en november.

Interesse? Druk op de knop "Ik wil een maatje worden (stage)" onder- of bovenaan deze pagina.
Vragen? Neem contact op met Joreen of Karen via: joreen@stichtingsina.nl of karen@stichtingsina.nl