Stages

Ben je op zoek naar praktijkervaring tijdens je studie en wil je echt iets betekenen voor anderen? Ben jij geduldig, enthousiast, zelfstandig en sociaal? Dan is een stage bij Stichting SINA perfect voor jou! 

Bij Stichting SINA zijn we op zoek naar gemotiveerde studenten zoals jij. Het is een geweldige kans om iets voor anderen te betekenen en mensen te ontmoeten die in andere leefomstandigheden verkeren. Tijdens je stage bij SINA krijg je een vaste stagebegeleider met wie je op vaste momenten contact hebt en die jou de ondersteuning biedt die jij nodig hebt om je leerdoelen te behalen. Daarnaast zijn er intervisiebijeenkomsten en gastlessen om te volgen samen met andere stagiaires van verschillende opleidingen. 

Bij Stichting SINA heerst een jonge en frisse cultuur. We zijn gevestigd in het bruisende hart van de Pijp en delen ons kantoor met de Voedselbank Zuid. Als erkend leerbedrijf bieden we een inspirerende omgeving waarin je kunt groeien en jezelf verder kunt ontwikkelen. Kortom, een stage bij Stichting SINA is de ideale gelegenheid om praktijkervaring op te doen, anderen te helpen en nieuwe mensen te ontmoeten. Kom bij ons en maak een verschil!

Digimaat

Als Sociaal Werker bij project Digimaat speel je een belangrijke rol in het ondersteunen van Amsterdammers bij het ontwikkelen van digitale vaardigheden.

Gedurende een schooljaar wordt je gekoppeld aan een vast aantal deelnemers, die je wekelijks persoonlijk begeleidt in hun eigen omgeving. Deze mensen hebben vaak een beperkt netwerk, voelen zich geïsoleerd en ervaren afstand tot de participatiemaatschappij als gevolg van langdurige armoede, financiële problemen of sociaal-emotionele uitdagingen.

Als Digimaat bied je deze deelnemers een op maat gemaakt coachingstraject, waarin je hen ondersteunt bij het aanpakken van hun specifieke problemen en hulpvragen. Aangezien de deelnemers weinig tot geen kennis hebben van de digitale wereld, behaal je al snel grote successen en zie je direct de impact van je werk. Daarnaast heb je een belangrijke signalerende rol, waarbij je oog hebt voor eventuele bijkomende behoeften en hulpvragen.

Binnen deze rol krijg je veel vrijheid en ruimte om jezelf te ontwikkelen. Je krijgt de mogelijkheid om je eigen creativiteit en expertise in te zetten om de digitale vaardigheden van de deelnemers te vergroten. Door jouw begeleiding en ondersteuning kunnen zij hun zelfvertrouwen vergroten en beter meedoen in de samenleving.

Als Digimaat maak je deel uit van een inspirerend team en werk je nauw samen met professionals uit verschillende disciplines. Je krijgt de kans om waardevolle praktijkervaring op te doen in het werkveld van sociale hulpverlening en digitale inclusie. Daarnaast biedt deze rol je de mogelijkheid om echt het verschil te maken in het leven van mensen die jouw hulp hard nodig hebben.

Word een Digimaat en draag bij aan de digitale empowerment van anderen, terwijl je jezelf verder ontwikkelt en waardevolle ervaring opdoet.

Wat heb je nodig?

 • Studie in de richting van Social Work, Toegepaste Psychologie of Maatschappelijke zorg
 • Professionele houding 
 • Sta stevig in je schoenen 
 • Zelfstandigheid
 • Communicatie skills

Wat wij bieden:

 • Leerproces met persoonlijke aandacht en begeleiding en ondersteuning bij het behalen van jouw persoonlijke leerdoelen 
 • Je komt bij mensen achter de voordeur en kunt echt iets voor iemand betekenen
 • Kleine organisatie 
 • Gezellig kantoor in de Pijp 
 • Vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid 
 • Trainingen en gastlessen

Interesse? Druk op de knop "Ik wil een maatje worden (stage)" onder- of bovenaan deze pagina.
Vragen? Neem contact op met Solveig van Rozendaal, solveig@stichtingsina.nl  of Suzan van der Kamp via suzan@stichtingsina.nl.

Zorgmaat

Als student bij zorgmaat bied jij ondersteuning op maat aan bewoners van Amsterdam Zuid. Deze ondersteuning is nodig vanwege verschillende redenen. Dit kan zijn ouderdom, lichamelijke problemen, psychische kwetsbaarheid, verstandelijke beperking,dementie, eenzaamheid, rouw, financiële problemen, een beperkt netwerk of een combinatie hiervan en het ondersteunen van mantelzorgers.

Gedurende een schooljaar word je gekoppeld aan een vast aantal deelnemers, die je wekelijks persoonlijk begeleidt in hun eigen omgeving. Een leerzame ervaring, nu de zorg steeds meer binnen de eigen omgeving moet worden geboden. 

In de eerste fase werk je vooral aan de vertrouwensband vanuit de presentiebenadering en help je bij praktische vragen en ondersteuning bij dagelijkse activiteiten. Daarna ga je gericht aan de slag met het uitvragen van de verschillende levensdomeinen om zo samen met de bewoner tot concrete doelen te komen. Je leert al deze informatie te verwerken in een zorgleefplan. Je brengt het (in)formele netwerk in kaart en leert om samen met andere disciplines de juiste ondersteuning op te zetten. Als zorgmaat heb je hierin de rol van mentor. Binnen deze rol krijg je veel vrijheid en ruimte om jezelf te ontwikkelen. Je krijgt de mogelijkheid om je eigen creativiteit en expertise in te zetten om de zelfstandigheid van de bewoners te vergroten. Door jouw begeleiding en ondersteuning kunnen zij hun zelfvertrouwen vergroten en beter meedoen in de samenleving.

Je maakt deel uit van een inspirerend team en werkt nauw samen met professionals uit verschillende disciplines. Je krijgt de kans om waardevolle praktijkervaring op te doen in het werkveld van sociale hulpverlening. Daarnaast biedt deze rol je de mogelijkheid om echt het verschil te maken in het leven van mensen die jouw hulp hard nodig hebben. Word een zorgmaat en draag bij aan het leven van anderen, terwijl je jezelf verder ontwikkelt en waardevolle ervaring opdoet.

Wat heb je nodig?

 • Studie Social Work, Toegepaste psychologie of verpleegkunde
 • Professionele houding
 • Je staat stevig in je schoenen
 • Je kan grenzen aangeven
 • Je vindt het uitdagend om zelfstandig aan het werk te gaan
 • Je hebt een actieve houding tijdens intervisie, gastlessen en casuïstiekbespreking
 • Je bent leergierig
 • Je bewaakt je eigen leerproces en werkt aan je persoonlijke leerdoelen.
 • Wij verwachten dat je kan reflecteren op je eigen handelen

Wat wij bieden:

 • Leerproces met persoonlijke aandacht en begeleiding en ondersteuning bij het behalen van jouw persoonlijke leerdoelen 
 • Je komt bij mensen achter de voordeur en kunt echt iets voor iemand betekenen
 • Kleine organisatie 
 • Gezellig kantoor in de Pijp 
 • Vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid 
 • Trainingen en gastlessen

Interesse? Druk op de knop "Ik wil een maatje worden (stage)" onder- of bovenaan deze pagina.
Vragen? Neem contact op met Karen Steur via karen@stichtingsina.nl.